Με την περιήγηση σας στο margaritari.gr αποδέχεστε αυτόματα την χρήση cookies για την ευκολία και βελτίωση των διαδικτυακών αγορών σας. Μάθε περισσότερα

Όλα τα μυστικά κατασκευής των μαργαριταρένιων κολιέ

Δημοσιεύθηκε από margaritari 06/06/2022 0 Σχόλιο(α)

κατασκευή κολιέ με μαργαριτάρια

Μέχρι την στιγμή που τα κοσμήματά μας θα έρθουν στα χέρια σας και θα αντικρύσετε την πολυτελή ομορφιά τους, παρεμβάλλεται μία ολόκληρη διαδικασία που για εμάς είναι πλέον επιστήμη. Πίσω από το margaritari.gr υπάρχουν καταρτισμένοι επαγγελματίες τόσο για την διαλογή όσο και για τον σχεδιασμό των κοσμημάτων και το δέσιμο των μαργαριταριών, για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον κάθε πελάτη. Για  εμάς είναι σημαντικό να γνωρίζετε όλη την διαδικασία πίσω από την κατασκευή των κοσμημάτων μας και είναι χαρά μας να σας παρουσιάσουμε την δουλειά μας.

 

Κολιέ με μαργαριτάρια μεγέθους από 5mm έως  12mm

κατασκευή μαργαριταρένιων κολιέ

Στα κολιέ με μαργαριτάρια μεγέθους από 5 μέχρι 12 χιλιοστά επιλέγουμε, στον ειδικά διαμορφωμένο δίσκο για κολιέ, τα καλύτερα και όσο το δυνατόν όμοια μαργαριτάρια σε μέγεθος, σχήμα, γυάλισμα και χρωματισμό. Στη συνέχεια, με ψιλές βελόνες (Beading Needle) τα περνάμε σε διπλή μεταξωτή κλωστή για μεγαλύτερη ελαστικότητα και αντοχή, δημιουργώντας μονό ή διπλό κόμπο ενδιάμεσα σε κάθε μαργαριτάρι για ασφάλεια , αποφεύγοντας έτσι την τριβή μεταξύ τους, φτάνοντας σε μήκος 43-45 εκατοστά (princess) που είναι το ιδανικό και προτεινόμενο μήκος για κολιέ. Η μέθοδος δεσίματος με κόμπους ανάμεσα στα μαργαριτάρια είναι μια παραδοσιακή πρακτική που ξεκίνησε από την Ιαπωνία στα τέλη του 1900.

Ολοκληρώνουμε το κολιέ προσαρμόζοντας ανάλογα με το μέγεθος των μαργαριταριών το κούμπωμα σε χρυσό Κ14 ή Κ18, αφού πρώτα επιλέξουμε το κατάλληλο σε χρώμα και μέγεθος ελαστικό μεταλλικό σωληνάκι (bowillon) για την επικάλυψη της κλωστής στο σημείο  δεσίματος με το κούμπωμα δίνοντας έτσι μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια.

 

Κολιέ με μαργαριτάρια μεγέθους πάνω από 12mm

Στα μεγαλύτερου μεγέθους κολιέ πάνω από 12mm και ιδιαίτερα σε όλα τα South Sea κολιέ η διαδικασία δεσίματος είναι η ίδια, περνώντας όμως στην αρχή όλα τα μαργαριτάρια σε ειδικό ψιλό πολύκλωνο σύρμα (stainless steel jewellery wire) 0,6mm μαζί με την μεταξωτή κλωστή και έπειτα δημιουργούμε τους κόμπους ενδιάμεσα των μαργαριταριών. Έτσι αποφεύγουμε το άνοιγμα των κόμπων λόγω βάρους στα μεγάλα μαργαριτάρια και έχουμε επιπλέον ασφάλεια ώστε να μην κοπεί το κόσμημα.

 

Κολιέ με μαργαριτάρια μεγέθους κάτω από 5mm

Στα κολιέ με μικρότερο μέγεθος,  κάτω από 5mm, η διαδικασία δεσίματος είναι αρκετά πιο απλή, χρησιμοποιώντας μονή μεταξωτή κλωστή με την διαφορά στους κόμπους ασφαλείας ανά διαστήματα. Δηλαδή δημιουργείται κόμπος ανάμεσα σε διαστήματα μερικών εκατοστών και όχι στο κάθε μαργαριτάρι ξεχωριστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κολιέ να αγκαλιάζει τέλεια το λαιμό και να έχει φυσική κίνηση. Η διαδικασία προσαρμογής του κουμπώματος είναι η ίδια σε όλα τα μεγέθη. Στα κολιέ με μικρότερα μεγέθη χρησιμοποιούμε επίσης ειδικό ψιλό πολύκλωνο σύρμα (stainless steel jewellery wire) δίχως κόμπους ασφαλείας. Το σύρμα αυτό είναι άκρως ανθεκτικό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση, πάντα με κανονική χρήση, να κοπεί. Έτσι, ακόμα και το πιο λεπτό σας κολιέ μπορείτε να το φοράτε συνέχεια.

 

Όλη η διαδικασία, κατά την διάρκεια του δεσίματος, γίνεται στον ειδικό δίσκο με λευκά υφασμάτινα γάντια ή με συχνή καθαριότητα των χεριών για να αποφευχθεί το μαύρισμα στους κόμπους από πιθανό ιδρώτα και σκόνη. Το μέγεθος της μεταξωτής κλωστής είναι αντίστοιχο του μεγέθους των μαργαριταριών και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ κόλλα στην ένωση της κλωστής με το κούμπωμα και ποτέ ενδιάμεσα στους τελευταίους κόμπους γιατί αλλοιώνετε η αντοχή της κλωστής. Πραγματοποιούνται πάντα διπλοί κόμποι στα 2-3 τελευταία μαργαριτάρια του κολιέ για επιπλέον ασφάλεια στο δέσιμο του κουμπώματος.

μαργαριταρένιο σετ

 

Όσον αφορά στα κουμπώματα, πολλά από τα οποία είναι αποκλειστικά δικής μας  κατασκευής, επιλέγουμε το αντίστοιχο μέγεθος  σε σχέση με αυτό των μαργαριταριών. Σε μονά κολιέ ή βραχιόλια, συνήθως επιλέγουμε διπλής όψης ή στρόγγυλα κουμπώματα για να μην γυρίζουν όταν φοριούνται, με απαραίτητη προϋπόθεση την διπλή ασφάλεια στο κλείστρο (double V), που λειτουργεί σαν άγκιστρο, έτσι ώστε σε κάθε περίπτωση, εάν ανοίξει το κούμπωμα να μην πέσει και χαθεί το κόσμημα. Η διπλή ασφάλεια στο κούμπωμα λειτουργεί σαν άγκιστρο.

 

Το τελευταίο στάδιο της κατασκευής όλων των κοσμημάτων μας είναι ο ενδελεχής ποιοτικός έλεγχος κάθε κοσμήματος από την υπεύθυνη παραγωγής πριν την τοποθέτηση της ειδικής σήμανσης που αναγράφει  πάντα το όνομα του πελάτη, τα πλήρη στοιχεία του κοσμήματος, το λογότυπο μαζί με την εγγύηση μας, και τον μοναδικό κωδικό για κάθε κόσμημά μας. Αυτό το βήμα είναι αναγκαίο για εμάς, που επιθυμούμε ο κάθε πελάτης μας να νιώθει σιγουριά για τα κοσμήματά μας.

 

Φυσικά η δουλειά μας δεν σταματάει εκεί. Το κάθε κόσμημα συσκευάζεται και στέλνεται με πολύ φροντίδα, ώστε να το έχετε στα χέρια σας το συντομότερο δυνατόν. Επίσης για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία σε σχέση με την φροντίδα του μαργαριταρένιου κοσμήματός σας βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή στην διάθεση σας για να σας απαντήσουμε με χαρά.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται με το ειδικό καρτελάκι Guarantee

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δωρεάν αποστολή αυθημερόν για παραγγελίες έως τις 16:00

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται σε δική μας συσκευασία δώρου

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σε 14 ημέρες από την παραλαβή με επιστροφή χρημάτων