Με την περιήγηση σας στο margaritari.gr αποδέχεστε αυτόματα την χρήση cookies για την ευκολία και βελτίωση των διαδικτυακών αγορών σας. Μάθε περισσότερα

Πως τα στρείδια παράγουν μαργαριτάρια;

Δημοσιεύθηκε από margaritari 21/02/2009 0 Σχόλιο(α)

 

Ενώ τα περισσότερα κοσμήματα κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα και πετράδια που βρίσκονται κάτω από τη γη, τα μαργαριτάρια είναι αποτέλεσμα βιολογικής διαδικασίας μέσα στη θάλασσα, που συμβαίνει τυχαία!


Όταν ένας κόκκος άμμου ή κάποιο ξένο σώμα, εισχωρεί σε ένα στρείδι αδυνατώντας να διώξει τον «εισβολέα», παράγει μια λεία σκληρή κρυστάλλινη ουσία (αποτελούμενη από ανθρακικό ασβέστιο) γύρω από αυτό για να προστατεύσει τον εαυτό του. Όσο ο εισβολέας μένει εκεί, το στρείδι συνεχίζει να παράγει στρώματα αυτής της ουσίας, ώσπου μετά από κάποια χρόνια έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα λείο και λαμπερό περίβλημα, το οποίο πλέον έχει γίνει ένα μοναδικό μαργαριτάρι.

 

 

Τα τελευταία χρόνια με την μόλυνση των θαλλασσών και του οικολογικού συστήματος, ένας τομέας που είχε πληγεί ήταν και αυτός των φυσικών μαργαριταριών. Καθώς η ζήτηση αυξανόταν και οι ποσότητες δεν επαρκούσαν, ξεκίνησε η καλλιέργεια τους σε ειδικές φάρμες μαργαριταριών. Η διαδικασία αυτή, βέβαια, είναι χρονοβόρα και καθόλου εύκολη. Αρκεί να αναφέρουμε ότι από τα 2.000 μύδια που θα καλλιεργηθούν μόνο τα 10 από αυτά θα παράγουν μαργαριτάρια που θα είναι υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. 

 

Το χρώμα του μαργαριταριού ποικίλλει και μπορεί να είναι λευκό, ασημί, κρεμ, χρυσό, πράσινο, μπλε ή μαύρο, ανάλογα με το στρείδι ή το οστρακόδερμο μέσα στο οποίο βρίσκεται σε συνδυασμό με τις συνθήκες του νερού αλλά και με τον πυρήνα που χρησιμοποιείται στην εκάστοτε καλλιέργεια.

 

 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται με το ειδικό καρτελάκι Guarantee

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δωρεάν αποστολή αυθημερόν για παραγγελίες έως τις 16:00

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται σε δική μας συσκευασία δώρου

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σε 14 ημέρες από την παραλαβή με επιστροφή χρημάτων