Με την περιήγηση σας στο margaritari.gr αποδέχεστε αυτόματα την χρήση cookies για την ευκολία και βελτίωση των διαδικτυακών αγορών σας. Μάθε περισσότερα

Πως ξεχωρίζουμε τα αληθινά μαργαριτάρια;

Δημοσιεύθηκε από margaritari 23/01/2020 0 Σχόλιο(α)

 

 

Θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε τις γνώσεις μας απλά και κατανοητά, διότι είμαστε το μοναδικό εξειδικευμένο eshop με μαργαριτάρια στην Ελλάδα.

 

Αντίστοιχα εξειδικευμένα eshop με μαργαριτάρια υπάρχουν ελάχιστα στην παγκόσμια αγορά.

 

Είναι εφικτό να ξεχωρίσετε ένα αληθινό μαργαριτάρι από ένα ψεύτικο αρκεί να ακολουθήσετε και τα 4 παρακάτω βήματα

 

1. Το μαργαριτάρι είναι φυσικό οργανικό υλικό, κατά συνέπεια αποκτά την θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή του σώματός μας όταν φορεθεί, ενώ η θερμοκρασία του είναι αρκετά ποιο χαμηλή όταν βρίσκεται στη θήκη κοσμημάτων ή σε ένα συρτάρι ή χρηματοκιβώτιο.

Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα εάν έχετε ένα κολιέ από αληθινά μαργαριτάρια. Θα νιώσετε στην επιδερμίδα σας ότι είναι αρκετά κρύο όταν θα δοκιμάσετε να το φορέσετε.

 

2. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά ένα μαργαριτάρι με μεγεθυντικό φακό, ιδιαίτερα σε μεγάλη επιφάνεια, θα βρείτε μικρές αμυχές ή μικρά σημαδάκια (spot) τα οποία άλλωστε υποδηλώνουν την γνησιότητα του. 

Ασφαλώς όσο μικρότερα και δυσδιάκριτα είναι, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα ενός αληθινού μαργαριταριού και έχει μεγαλύτερη αξία. 

Αυτή η εικόνα δεν υπάρχει στα ψεύτικα μαργαριτάρια διότι παράγονται εργοστασιακά μέσα σε τυποποιημένα καλούπια όπου όλα θα είναι ολόιδια, αψεγάδιαστα και με το ίδιο ακριβώς σχήμα και χρωματισμό.

Επίσης παρατηρώντας με τον ίδιο τρόπο ένα κολιέ με αληθινά μαργαριτάρια, σπάνια θα βρείτε αρκετά ολόιδια ακριβώς μαργαριτάρια.

Άλλωστε αυτό φαίνεται και στη άξια των μαργαριταρένιων σκουλαρικιών σε σχέση με τα κολιέ, οπού η άξια για 2 ολόιδια ακριβώς μαργαριτάρια σε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια είναι μεγαλύτερη από ότι 2 αντιστοίχου μεγέθους ίδια μαργαριτάρια που υπάρχουν σε ένα κολιέ.

 

3. Ο πιο εύκολος εμπειρικός τρόπος για να διαπιστώσετε την γνησιότητα ενός μαργαριταριού, είναι να το τρίψετε απαλά στα μπροστινά σας δόντια, οπού θα νιώσετε την αίσθηση της άμμου.

Αυτό συμβαίνει μονό στο φυσικό μαργαριτάρι. Θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε συνεχώς και όχι πάντα στα ίδια μαργαριτάρια. 

 

4. Ένας ακόμη τρόπος είναι να τοποθετήσετε το μαργαριτάρι σας σε μια ολόλευκη επιφάνεια π.χ.  λευκό πανί, λεύκη κόλλα Α4 και ιδανικά σε λευκό βαμβάκι όπου φαίνεται άμεσα η αντανάκλαση του φωτός, (βασική ιδιότητα του φυσικού γνήσιου μαργαριταριού) όπως επίσης φαίνεται και ο φυσικός χρωματισμός του.

 

Μπορούμε να σας αναφέρουμε και άλλες γνώσεις σχετικές για τα αληθινά μαργαριτάρια π.χ. η μεταξωτή κλώστη και οι κόμποι που είναι δεμένο ένα γνήσιο κολιέ από μαργαριτάρια ή τα στοιχεία που συνθέτουν ένα κόσμημα από μαργαριτάρια κτλ. Πιστεύουμε όμως ότι η αντίληψη σας εμπλουτισμένη με τις γνώσεις μας θα σας βοηθήσει αρκετά, έτσι ώστε μόνοι σας να ξεχωρίσετε πότε ένα μαργαριτάρι είναι αληθινό.

 

Άλλωστε τις ίδιες ακριβώς γνώσεις παρέχουμε εδώ και 30 χρόνια στους πελάτες μας και στα σεμινάρια σχολών αργυροχρυσοχοΐας.

 

 

 

 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται με το ειδικό καρτελάκι Guarantee

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δωρεάν αποστολή αυθημερόν για παραγγελίες έως τις 16:00

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται σε δική μας συσκευασία δώρου

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σε 14 ημέρες από την παραλαβή με επιστροφή χρημάτων