Με την περιήγηση σας στο margaritari.gr αποδέχεστε αυτόματα την χρήση cookies για την ευκολία και βελτίωση των διαδικτυακών αγορών σας. Μάθε περισσότερα

Πως τα στρείδια παράγουν μαργαριτάρια;

Δημοσιεύθηκε από margaritari 21/02/2009 0 Σχόλιο(α)

 

Ενώ τα περισσότερα κοσμήματα κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα και πετράδια που βρίσκονται κάτω από τη γη, τα μαργαριτάρια είναι αποτέλεσμα βιολογικής διαδικασίας μέσα στη θάλασσα, που συμβαίνει τυχαία!


Όταν ένας κόκκος άμμου ή κάποιο παράσιτο, εισχωρήσει σε ένα από τα δύο κοχύλια ενός στρειδιού, μία ενόχληση προκαλείται στο στρείδι. Εκείνο, αδυνατώντας να διώξει τον «εισβολέα», παράγει μια λεία σκληρή κρυστάλλινη ουσία (αποτελούμενη από ανθρακικό ασβέστιο) γύρω από αυτό για να προστατεύσει τον εαυτό του. Όσο ο εισβολέας μένει εκεί, το στρείδι συνεχίζει να παράγει στρώματα αυτής της ουσίας, ώσπου μετά από κάποια χρόνια έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα λείο και λαμπερό κουκούλι, το οποίο πλέον έχει γίνει ένα μαργαριτάρι.

 

 

Τα τελευταία χρόνια με την μόλυνση των θαλλασσών και γενικώς του οικολογικού συστήματος, ένας τομέας που είχε πληγεί ήταν και αυτός των φυσικών μαργαριταριών. Καθώς η ζήτηση αυξανόταν και οι ποσότητες δεν επαρκούσαν άρχισαν να τα καλλιεργούν σε ειδικές φάρμες μαργαριταριών. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και καθόλου εύκολη, αρκεί να αναφέρουμε ότι από τα 2.000 μύδια που θα καλλιεργηθούν μόνο τα 10 μύδια θα παράγουν μαργαριτάρια που θα είναι με υψηλά ποιοτικά στάνταρ.

 

Το χρώμα του μαργαριταριού ποικίλλει και μπορεί να είναι άσπρο, ασημί, κρεμ, χρυσό, πράσινο, μπλε ή μαύρο, ανάλογα με το στρείδι ή το οστρακόδερμο μέσα στο οποίο βρίσκεται σε συνδυασμό με τις συνθήκες του νερού και συχνά σε συνδυασμό με τον πυρήνα βάση του οποίου δημιουργείται το μαργαριτάρι.

 

 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται με το ειδικό καρτελάκι Guarantee

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δωρεάν αποστολή αυθημερόν για παραγγελίες έως τις 16:00

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται σε δική μας συσκευασία δώρου

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σε 14 ημέρες από την παραλαβή με επιστροφή χρημάτων