Με την περιήγηση σας στο margaritari.gr αποδέχεστε αυτόματα την χρήση cookies για την ευκολία και βελτίωση των διαδικτυακών αγορών σας. Μάθε περισσότερα

Ρουμπίνι - Ο πολύτιμος λίθος του πάθους και της ευημερίας

Δημοσιεύθηκε από margaritari 28/06/2017 0 Σχόλιο(α)

 

Το ρουμπίνι αποτελεί τον γενέθλιο λίθο για όσους γεννήθηκαν τον μήνα Ιούλιο. Το φλογερό κόκκινο χρώμα του και η υπέροχη λάμψη του, το καθιστούν έναν από τους πιο δημοφιλής και αγαπημένους πολύτιμους λίθους. Το χαρακτηριστικό αυτό χρώμα ποικίλει σε αποχρώσεις από ροζ μέχρι κόκκινο του αίματος και προκαλείται κυρίως από την παρουσία χρωμίου μέσα στον λίθο. Το ρουμπίνι θεωρείται ένας από τους τέσσερις πολύτιμους λίθους, μαζί με το μπλε ζαφείρι, το σμαράγδι, και το διαμάντι.

 

 

Ιστορια & Μύθοι του Ρουμπινιού

Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη rubeus, που στα λατινικά σημαίνει «κόκκινο». Σύμφωνα με την ιστορία του Marco Polo, ο Κουμπλάι Χαν προσέφερε στον βασιλιά της Κεϋλάνης μια πόλη σε αντάλλαγμα για ένα μεγάλο ρουμπίνι.

 

Χάρη στο κόκκινο χρώμα του, το ρουμπίνι σχετίζεται με τη δύναμη και τη ζωτικότητα του αίματος. Θεωρείται σύμβολο πάθουςπροστασίας και ευημερίας, ενώ ένα κόσμημα με ρουμπίνι πιστεύεται ότι ενισχύει την ενέργεια, ανυψώνει την επίγνωση, το θάρρος και φέρνει επιτυχίες στην αγάπη. Επίσης, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με ρουμπίνι ή ένα κολιέ με ρουμπίνι και μαργαριτάρια είναι το ιδανικό συμβολικό κόσμημα για την δέκατη πέμπτη και τεσσαρακοστή επέτειο γάμου. Σύμφωνα με το μύθο, ο ιδιοκτήτης ενός ρουμπινιού έχει μια εξασφαλισμένη ζωή ειρήνης και αφθονίας.

 

 

Χαρακτηριστικά του Ρουμπινιού

Οι τιμές των ρουμπινιών καθορίζονται με βάσει τα παρακάτω 4 χαρακτηριστικά :

 

Το χρώμα του ρουμπινιού 

Το πιο πολύτιμο «κόκκινο», χαρακτηριστικά ονομάζεται «αίμα του περιστεριού» και συναντάται μόνο στη κοιλάδα Μογκούλ, στην Μυανμάρ (πρώην Βιρμανία). Πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα ρουμπίνια ανάλογης ποιότητας, για το βάθος του χρώματος του και την λάμψη του.

 

Η καθαρότητα του ρουμπινιού 

Τα ρουμπίνια πολύ συχνά έχουν εγκλείσεις και ατέλειες, τα οποία όμως αποτελούν στοιχεία της ταυτότητας τους και απόδειξη της γνησιότητάς τους. Ένα ρουμπίνι που δεν περιέχει εγκλείσεις ρουτιλίου σε μορφή «βελόνας» υποδεικνύει ότι η πέτρα ενδέχεται να έχει υποστεί επεξεργασία (συνήθης τακτική σε ρουμπίνια και ζαφείρια), ώστε να αποδώσει καλύτερη χρωματική απόχρωση.

 

Η κοπή του ρουμπινιού

Τα ρουμπίνια συνήθως κόβονται με κοπή καμπουσόν, ιδίως όταν εμφανίζουν το φαινόμενο του αστερισμού το οποίο αναδεικνύεται σε καμπουσόν πέτρες.

 

Τα καράτια του ρουμπινιού 

Ένα ρουμπίνι 55,22 καρατίων έγινε το μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο πετράδι του είδους του που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, έναντι 34,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Στο Margaritari.gr, λατρεύουμε τους πολύτιμους και τους ημιπολύτιμους λίθους και γι’ αυτό βάζουμε την αγάπη και την τεχνογνωσία μας στα κοσμήματά μας. Θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία κοσμημάτων με πολύτιμες ή  ημιπολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια, σε αξεπέραστη ποιότητα και άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν βρείτε αυτό ακριβώς που επιθυμείτε, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό κόσμημα για εσάς. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 211 800 6800 ή στο 697 045 2400 για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή και ειδική παραγγελία.

 

 

 

 

ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται με το ειδικό καρτελάκι Guarantee

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δωρεάν αποστολή αυθημερόν για παραγγελίες έως τις 16:00

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ

Όλα τα κοσμήματα συνοδεύονται σε δική μας συσκευασία δώρου

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σε 14 ημέρες από την παραλαβή με επιστροφή χρημάτων